giraal verkeer


giraal verkeer 1.0

financieel verkeer dat niet via het uitwisselen van contant geld tot stand komt maar door het overboeken van geldbedragen tussen bankrekeningen

Algemene voorbeelden


De banken juichen de ontwikkeling van het uitdrijven van contant geld toe. Giraal verkeer is sneller, is efficiënter, is gemakkelijk voor de klant en is technisch allemaal mogelijk. En voor de banken betekent het "business" en efficiency. Miljoenen betalingsopdrachten moeten dagelijks worden verwerkt.

http://www.digibron.nl/search/detail/5d02dc5025ef3c9afee7faa14bbe9685/op-weg-naar-samenleving-zonder-kasgeld,

Elektronisch geavanceerd giraal verkeer houdt in wezen niets anders in dan een snelle administrering van mutaties van tegoeden.

http://www.minjust.nl/sdu/index.htm,

De couponknippers, die samen bijna 850 miljoen gulden aan Philipsaandelen bezitten, krijgen vanaf volgende week tot 25 november de tijd om hun fraaie waardestukken om te ruilen in een giraal afschriftje. Maar zo makkelijk laten de particuliere beleggers zich niet afschepen. Bij het girale verkeer kijkt immers de boze buitenwereld (lees: de fiscus) mee. De Belgische Generale Bank is te hulp geschoten en heeft een methode gevonden om buiten de beurs om toch te handelen in anonieme stukken.

NRC,